1 juni: Verdere versoepeling Coronamaatregelen

De overheid versoepelt per 1 juni weer enkele Coronamaatregelen. Daar zijn we blij mee! Welke wijzigingen zijn er bij RIC? Het terras gaat open, er is weer koffie en thee ‘to go’ verkrijgbaar en op de vrijdagavond om 19.00 uur kan er beperkt weer een RIC maaltijd genoten worden. ( Lees verder in de ledenpost)

Het RIC terras

Op 1 juni vanaf 12.00 uur mag het RIC terras open. Alles is zo ingericht dat we 1,5 m afstand kunnen houden en toch kunnen genieten van de zon. Er zijn zelfs twee terrassen! Een beneden langs het hek, waar het goed toeven is in de ochtendzon. Het tweede terras is natuurlijk op het balkon met het prachtige uitzicht over de Amstel!

Er geldt nog steeds een aantal bijzondere regels in deze Corona tijd met als uitgangspunten:

  • Geef elkaar de ruimte: Houd dus ook op het terras 1,5 m afstand. Beneden staan de stoelen op 1,5 m van elkaar vast aan het hek. Op het balkon staan 2 stoelen per tafeltje.
  • Wees aardig voor elkaar: we hebben niet zoveel terrasruimte. Gun ook ander een uurtje zon na het roeien.

De looproutes op de trap, in de gang en de sociëteit zijn aangegeven. Het idee erachter is dat iedereen zoveel mogelijk rechts houdt (éénrichtingsverkeer). Ook hier geldt: geef elkaar de ruimte. Op de trap is 1,5 m afstand houden niet mogelijk. Daarom is het verzoek om de sociëteit te verlaten via de nooduitgang, dus buitenom.

Koffie en thee ‘to go’

In de soos kan een kop koffie of thee worden gehaald. We vragen hierbij extra aandacht voor de volgende punten: 1) Handen wassen 2) Afstand houden als je staat te wachten 3) Haal alleen voor jezelf en raak alleen het bekertje aan dat jij gebruikt 4) Gebruik wegwerp bekers 5) Maak het keuze display regelmatig schoon.
RIC zorgt voor extra schoonmaakdoekjes en handgel.

Jeugd

Vanaf 1 juni mag nu ook de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar buiten sporten zonder 1,5 m afstand. Dat betekent dat alle jeugdleden t/m 18 jaar weer mogen roeien in ploegverband. Uiteraard moeten senioren wel 1,5 m afstand houden van de jeugdleden.

Wat verandert er niet?
1. Blijf thuis als je verkoudheidsverschijnselen hebt.
2. Senioren roeien alleen in eenpersoonsboten en moeten een starttijd afschrijven.
3. Kleedkamers en douches zijn dicht, toiletten alleen voor ‘noodgevallen’.
4. De bar is niet open.