Het is zover: ook de senioren kunnen weer roeien!

Onze jeugd roeit alweer ruim een week. Vanaf maandag 11 mei is het ook aan de senioren om het water van de Amstel weer op te zoeken, voorlopig alleen nog maar in vnl. éénpersoonsboten, en we hopen binnenkort ook in meerpersoonsboten.

Er gelden nog wel wat extra spelregels. De jeugd heeft de afgelopen periode ook met die spelregels geroeid en dat gaat goed. Via deze links vind je het protocol en de ‘basisregels roeien bij RIC‘.

Eigenlijk gaat het bij de spelregels om 2 dingen: wees aardig voor elkaar en geef elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte.

Wees aardig voor elkaar

Het is allemaal even wennen. Handen wassen, kleedkamers dicht, looproutes en een ander afschrijfsysteem. Dat zal in het begin misschien niet helemaal soepel lopen, maar als we dat samen oplossen op een aardige manier dan kunnen we allemaal weer genieten van het roeien.

Geef elkaar de ruimte

Natuurlijk houden we ons aan de 1,5 m regel. Dat zijn we inmiddels wel gewend. Soms is dat wat passen en meten op RIC, maar met een beetje geduld gaat dat lukken. Geef elkaar ook figuurlijk de ruimte. Kan jij op een andere tijd dan na 17.00 uur roeien, doe dat dan. Dan kunnen de leden die alleen ’s avonds kunnen, ook roeien.

En dan nu het belangrijkste:

Zondag 10 mei vanaf 10.00 uur kun je afschrijven. Let op: je moet zowel een vertrektijdslot als een boot afschrijven. Het vertrektijdslot is het belangrijkste, is er geen vertrektijdslot meer, dan kun je op dat tijdstip niet meer roeien ook al heb je wel een (privé)boot.

Alvast een ‘winstwaarschuwing’: als we zondag allemaal tegelijk om 10.00 uur inloggen, weten we niet of de RIC site dat aankan. Dus ook hier geldt: geef elkaar de ruimte.

Corona-coördinatoren gevraagd!

We zijn op zoek naar Corona-coördinatoren. De Corona-coördinator is aanspreekpunt is voor vragen, kan helpen en houdt (toe)zicht op een juiste gang van zaken. Tevens is de Coronacoördinator verantwoordelijk voor het openen en sluiten en de bijbehorende schoonmaak.

Wat moet de ochtend coördinator doen:

  1. Check of er voldoende zeep en handdoekjes zijn om je handen te wassen
  2. Loodsdeuren en hek open
  3. Rode emmers met water en zeep vullen

Wat moet de avond/middag coördinator doen:

  1. Rode emmers leggen en doekje te drogen hangen
  2. Hek en loodsdeuren sluiten
  3. WC’s schoonmaken

Het is niet veel werk, maar om iedereen veilig te kunnen laten roeien zijn deze Corona-coördinatoren wel essentieel.

Wil je Corona-coördinator zijn, geef je dan op bij Arnoud Emke via arnoud@ricamsterdam.nl

 

Nog één belangrijke mededeling

Voor wie op maandag 11 mei al gaat roeien: houd rekening met de begrafenis van oud RIC-lid Hans Hesseling, die tussen 16:00 en 16:30 uur op RIC overgezet wordt op een boot, om vanaf RIC zijn laatste vaart naar begraafplaats Zorgvlied te maken. Er is om die reden ook geen tijdslot tussen 16.00 en 16.30 uur beschikbaar.