Instructie, BBQ en meer….

Instructie: hulptroepen gezocht!
Omdat er door de Coronamaatregelen niet geroeid mocht worden in meerpersoonsboten, kon er tot voor kort geen C4x+ instructie gegeven worden aan groepjes nieuwe seniorleden, alleen maar individueel: in C1 en skiff. Er is daardoor een lange wachtlijst ontstaan bij de instructie. Op dit moment is er helaas ook een tekort aan instructeurs. We zijn daarom dringend op zoek naar hulptroepen voor de instructie om op korte termijn de wachtlijst ‘weg te roeien’.
Het gaat er in eerste instantie om het grote aantal nieuwe leden aan hun roeibevoegdheid te helpen (C1, C4x+ en/of skiff). Je hoeft je echt niet meteen vast te leggen voor jaren. Vind je wekelijks instructie geven een te groot beslag op je tijd? Misschien kun je wel samen met iemand een duo vormen. Heb je geen ervaring, dan kan je zeker eerst een duo vormen met een ervaren instructeur. Of vorm een duo met je vaste roeimaatje. Dat is gezellig en ook handig, eerst roeien en dan instructie geven. Verken de mogelijkheden samen met Moniek van der Kaaden.
Het is meteen een goede gelegenheid om te ontdekken of instructie wat voor je is. En wie weet vind je het wel zo leuk, dat je ook na het wegwerken van de wachtlijst wilt blijven. Dat is helemaal mooi!
De instructie is op dinsdag- en woensdagavond van 18.00-19.30 uur en van 19.30-21.00 uur (de bar is dan ook open). Op zaterdag zijn de lessen om 13.00 uur en op zondag om 12.30 uur.
Kom jij de instructieploeg versterken?
Meld je dan aan bij Moniek: moniek@ricamsterdam.nl (mail ook als je eerst nog meer info wilt).

Nog maar een paar coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 26 juni gelden er nog maar een paar coronomaatregelen op RIC:
Was je handen bij binnenkomst én na het roeien;
– Houd 1,5 m afstand;
– Blijf thuis bij klachten.
Wij vragen iedereen bij binnenkomst zijn/haar handen te wassen, een bestaande maatregel waar een beetje de klad in is gekomen, maar die noodzakelijk blijft.
Schoonmaken met handgel mag ook. Vergeet ook niet je handen ná het roeien te wassen!
Let er op dat je overal 1,5 m afstand houdt: buiten (tenzij een kortere afstand nodig is voor het roeien) en zeker ook binnen. Als je denkt dat afstand houden binnnen lastig is, draag dan een mondkapje. En om het makkelijk te maken je binnen aan de 1,5 m te houden zijn er maxima gesteld aan het aantal leden in de sociëteit (max 30), de trainingsruimte (max 8) en de kleedkamer (8 per kleedkamer).
Voor het gebruik van de sociëteit geldt net als in de horeca: ga zitten, blijf niet voor de bar hangen en laat bij voorkeur één persoon de bestelling doen.
Laat in de sociëteit de stoelen staan bij de plakkers op de tafels, zodat de 1,5 m bewaard wordt. De stoelen op het balkon zitten vast, zodat ook daar de 1,5 m gewaarborgd is, niet losmaken dus.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Laten we met zijn allen ook in deze fase voorzichtig blijven. Misschien ben jij wel volledig gevaccineerd, maar dat geldt niet voor iedereen. En bedenk dat je zelfs als je gevaccineerd bent, je nog steeds besmet kunt raken en het coronavirus kunt overbrengen. Inmiddels weten we dat de Delta-variant in Amsterdam is en deze besmettelijker is, een extra reden om voorzichtig te blijven.

Barbecue
De versoepelingen maken het mogelijk dat het sociale leven op RIC weer van start kan. Op vrijdag 16 juli om 19.00 uur wordt er een gezellige barbecue georganiseerd, buiten op het perron voor de loodsen. Kosten barbecue: Euro 15,00 per persoon.
Meld je wel vooraf aan! Dat kan via deze link: Aanmelden BBQ
Om voldoende afstand te houden kunnen er maximaal 50 personen deelnemen. De inschrijving sluit op maandag 12 juli, dus wees er op tijd bij!

Jubileumshirts
Wil je een jubileumshirt bestellen? Dat kan nog tot 1 juli a.s. bij Roeigoed via deze link: Ik wil een jubileumshirt. Gebruik je de kortingscode RIC90, dan betaal je geen verzendkosten en kun je het shirt t.z.t. op RIC afhalen.
Vooraf passen kan. Er ligt van alle beschikbare maten (XS, S, M, L, XL, XXL ) een exemplaar op RIC, in de bestuurskamer. De bestuursleden, Steven Boddeke, Nikki Mulder en Thom Pol kunnen de bestuurskamer voor je openen. Dus als je wilt passen, schiet een van hen even aan als je op RIC bent. Tref je steeds niemand, stuur dan even een mailtje naar info@ricamsterdam.nl voor het maken van een pasafspraak.