Ploegroeien en meer!

Versoepelingen: we mogen allemaal weer ploegroeien!

Vanaf zaterdag 5 juni mag er in groepen van maximaal 50 personen worden gesport en als het nodig is voor de sportbeoefening is het houden van 1,5 m afstand niet verplicht. Het dragen van een mondkapje is binnen nog steeds verplicht, buiten niet meer.

Roeien
We kunnen dus weer roeien als vanouds, in ploegen, en in alle boten, zonder het openlaten van roeiplaatsen.
In het algemeen zijn er niet meer dan 50 roeiers tegelijk op RIC. Daarom hebben we geen regels nodig om de coronaregel van maximaal 50 sporters te reguleren. Reserveren is een coronaregel van de rijksoverheid. Dit doen we via het afschrijven van een boot. Privéboot gebruikers reserveren door het afschrijven van een starttijd.
De zaterdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur blijft gereserveerd voor de jeugd. Aankomen tijdens het jeugdblok mag wel, maar liefst niet op het hoofdvlot en geef de vertrekkende jeugd dan voorrang.

Buiten de boot en binnen, in het RIC gebouw, moet natuurlijk nog wel 1,5 m afstand gehouden worden. Om dat makkelijker te maken, hebben we nog een paar aparte regels voor de kleedkamers en de trainingsruimte, en is de inrichting van de sociëteit anders.

Kleedkamers
De kleedkamers mogen weer open en de douches kunnen weer gebruikt worden (de ventilatie in de kleedkamers wordt op de hoogste stand gezet). Blijf zo kort mogelijk in de kleedkamer. Kom bij voorkeur nog steeds in sportkleding naar RIC en gebruik de kleedkamer alleen ná het roeien. Houd ook in kleedkamers 1,5 m afstand. In de doucheruimte zijn daarom maar 3 douches in gebruik.
De volgende regels gelden:
– Maximaal 8 personen in kleedkamer;
– Er hangen 8 kaartjes bij zowel de heren- als de dameskleedkamer. Neem als je de kleedkamer in gaat een kaartje, hang dat terug als je klaar bent. Zijn de kaartjes op, wacht dan even tot er weer een kaartje beschikbaar is. Zo kan worden voorkomen dat het te druk wordt.

Bar en sociëteit
Sinds kort is de bar in de weekenden weer open van 10.00 tot 15.00 uur. Na 5 juni zal de bar ook weer open gaan op dinsdag, woensdag en vrijdag van 18.30 tot 22.00 uur.
In de soos zullen weer tafels geplaatst worden met stoelen, natuurlijk op 1,5 m, en zitten is verplicht. Aan de bar zitten mag helaas nog niet, de barkrukken zijn daarom weggehaald. De blauwe hoekbank wordt nog niet teruggeplaatst om meer ruimte te hebben rond de tafels en stoelen.

Vrijdagavondmaaltijd
De gezellige vrijdagavondmaaltijden worden ook hervat. We hopen al op vrijdag 11 juni te kunnen starten. Voor deze maaltijden moet je je vooraf opgeven via de RIC ledensite. Houd daarvoor de site in de gaten.

Trainingsruimte
Van de trainingsruimte kon al vanaf 19 mei weer gebruik gemaakt worden, door max 8 personen tegelijk. De regels voor het gebruik van de trainingsruimte vind je in de ledenpost van 21 mei jl.: [RIC Ledenpost] Kleine versoepelingen, Schoolroeien, Fortuna, Passen, Autosleutel – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl) (wel even inloggen).

De basisregels
Dan de basisregels nog een keertje, want die blijven gelden: blijf thuis bij klachten en laat je testen, was je handen, draag binnen een mondkapje en houd 1,5 m afstand (als je niet roeit).

Wij wensen iedereen heel veel roeiplezier toe!

 

RIC Jeugdwedstrijden

Op zaterdag 19 juni vinden de RIC Jeugdwedstrijden plaats. Op dit moment wordt er gewerkt aan de organisatie van deze wedstrijd.
Er wordt nog nagedacht of ook andere verenigingen deel kunnen nemen. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor sporters tot en met 17 jaar zijn vanaf 5 juni namelijk weer toegestaan.
Meer informatie volgt op de RIC site.

 

Mijn KNIP: nieuw wachtwoord aanvragen

Via Mijn KNIP online kun je je barrekening beheren. Zie de link op de homepage van de RIC ledensite.
Voor wie al een account heeft: in verband met een update zijn alle wachtwoorden voor Mijn KNIP gereset. Om een nieuw wachtwoord aan te vragen ga je naar https://www.mijnkniponline.nl en klik je op het symbool met het vraagteken. Vervolgens kies je voor “Wachtwoord opnieuw instellen voor E-mail Login (nieuwe inlogmethode)”. Daar vul je je e-mailadres in dat bekend is bij de ledenadministratie in. Je krijgt dan een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Heb je nog vragen, neem dan contact op met kassa@ricamsterdam.nl.

 

Passen jubileumshirts

De jubileumshirts kunnen gepast worden. Er ligt van alle beschikbare maten (XS, S, M, L, XL, XXL ) een exemplaar op RIC, in de bestuurskamer. De bestuursleden, Steven Boddeke, Nikki Mulder en Thom Pol kunnen de bestuurskamer voor je openen. Dus als je wilt passen, schiet een van hen even aan als je op RIC bent. Tref je steeds niemand, stuur dan even een mailtje naar info@ricamsterdam.nl voor het maken van een pasafspraak.

Kosten van dit shirt zijn € 46,-.
Van de shirts hebben we op RIC geen voorraad. Ze worden op voorinschrijving gemaakt. Je kunt je bestelling tot 1 juli plaatsen bij Roeigoed via de link: https://www.roeigoed.nl/ric/c743.
Gebruik je de kortingscode RIC90, dan betaal je geen verzendkosten en kun je het shirt t.z.t. op RIC afhalen.