RIC-leden roeien virtuele Head of the River

Langzaam komen er weer wedstrijden op de kalender die niet uitgesteld of afgelast worden. Terwijl de wedstrijdjeugd zich aan het voorbereiden is op evenementen op de Willem Alexander baan te Rotterdam, werd er een alternatieve Head of the River afgewerkt. Roeiend, fietsend, op de ergometer of te voet konden echte afstanden afgelegd worden van 4000 of 8000 meter voor de senioren. Voor de jongste jeugd was er ook een 2500 meter. De data kon via Strava of andere apps met afstand en tijd ingestuurd worden naar de organisatie.

Diverse ploegen en individuen deden mee vanuit RIC. Een bijzondere vermelding hierbij voor Jesse de Bruijn, Cameron Berg, Siem van der Kleij en Ole van Gulik. Zij wonnen in het C4x veld voor 12 tot 14 jaar de 2500 meter. De meisjes bleven niet achter en zo wonnen Lisette Vermeer, Mika Slothouber, Julia Keizer en Ilse Woestenburg ook hun veld!

Jeugd coördinator Tessa Zwolle roeide met partner Henk-Jan in het sterk internationale mixed 2x veld en was daar de snelste. Benno den Teuling domineerde het ergometerveld bij de veteranen. met indrukwekkende tijden op zowel de 4000 als 8000 meter. Verder gingen Floor Pennink, Annouka Boukling en Herma van der Stoel in de dames veteranen skiff van start.

Op 17 en 18 april start het wedstrijdseizoen met het NK klein. Hier doen voor RIC bij de junioren Lucia Folkers, Jeppe Broek en Antonie Tilanus mee. In verband met de geldende regels is publiek niet welkom en worden de wedstrijden in een streng compacte variant verroeid.