Update roeien t/m/ 9 februari!

Gebruik enkele meerpersoonsboten toegestaan

Momenteel zitten we in een harde lockdown. Afgelopen week is bekend geworden dat de lockdown in ieder geval nog duurt tot en met 9 februari.
Tijdens de lockdown is buitensporten door senioren in een groep van maximaal 2 personen op tenminste 1,5 m afstand toegestaan. De groep van 2 personen mag begeleid worden door 1 instructeur. Daarom heeft het bestuur besloten om het mogelijk te maken om met 2 personen te roeien op 1,5 m afstand en een instructeur op de stuurplek.

Dit betekent dat op de volgende wijze in meerpersoonsboten geroeid kan worden:

  1. Gestuurde C4x+: instructeur op de stuurplaats en de roeiers op plaats 3 en 1
  2. Gestuurde C2x+: instructeur op de stuurplaats en de roeier op boeg
  3. Macht Toont: twee roeiers en de instructeur op de stuurplaats óf twee roeiers met zandzakken op de stuurplaats (met dit extra gewicht ligt de boot beter op het water, de zandzakken liggen in de loods bij de boot).

Aandachtspunten:

  • De stuurman/vrouw vragen we om een (geel/oranje) hesje aan te trekken, zodat zij herkenbaar zijn als instructeur. De hesjes liggen bij het afschrijfboek.
  • Voor de stuurman/vrouw is verder het advies om een mondkapje en ev. een spatscherm (faceshield) te dragen tijdens het sturen. Spatschermen liggen ook bij het afschrijfboek.
  • Zowel in de Macht Toont als in de overige gestuurde C boten mag alleen geroeid worden bij windkracht 3 Bft of minder.
  • De Macht Toont is op dinsdag en vrijdag tussen 9 – 12 uur gereserveerd voor de inlooproeiers.

Leden behorend tot hetzelfde huishouden mogen samen in één boot roeien. Zij kunnen gebruik maken van de volgende boottypes: C1+, C2x, C2x+, 2x, 2-.

Wedstrijdjunioren en ergometers

Er mag op dit moment niet binnen gesport worden. Dit geldt zowel voor senioren als junioren. De trainingsruimte beneden en de sociëteit met de ergometers zijn vanaf dinsdag gesloten. De wedstrijdjunioren zullen af en toe trainen op de ergometers die daarvoor dan even op het balkon worden geplaatst. Het is niet de bedoeling dat senioren alleen of met twee personen buiten op de ergometers gaan trainen. Buiten mogen senioren niet in een groep sporten.

Voorkom drukte in de hal

  • Kom omgekleed naar RIC. Leg je jas, tas en schoenen in de loods waar je boot ligt en niet in de hal;
  • Wacht in de loods op je boot of andere roeiers. Wacht niet in de hal;
  • Ga direct na het roeien naar huis. Blijf niet hangen in de hal.

We missen allemaal de gezelligheid om even na te praten. Laten we deze komende weken ons strikt aan de regels houden, zodat we in februari misschien weer in de sociëteit een kop koffie of thee kunnen drinken.

Blijf gezond!