Versoepelingen en 23 januari een RRRace!

Goed nieuws! Het kabinet heeft versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. De regels voor het sporten zijn vanaf zaterdag 15 januari flink verruimd. Wat kan en mag er weer op RIC? Hieronder zetten we alles op een rijtje.

Roeien
Er mag door zowel junioren als senioren, ook ná 17.00 uur, weer geroeid met meer dan twee personen. Dat betekent dat alle boten weer gebruikt mogen worden, ook vieren en achten. Wel moet er buiten de boot nog steeds 1,5 m afstand worden gehouden.

Op de zaterdagochtend zijn tussen 9.30 en 12.30 uur bijna alle boten afgeschreven voor de jeugd. We vragen senioren om zo min mogelijk in dit jeugdblok te gaan roeien. Mocht je toch tijdens dit blok gaan roeien, dan mag je alleen gebruik maken van het nieuwe vlot (kant Utrechtsebrug). Geef daarnaast de aankomende en vertrekkende jeugd voorrang en help als dat kan de jeugd even met tillen om een snelle doorstroom op het vlot mogelijk te maken.

QR-code
Voor toegang tot het gehele RIC gebouw vragen we een geldige QR-code. Leden die geen geldige QR code hebben mogen met een mondkapje op door de hal naar de loods om zich daar eventueel om te kleden en dan te gaan roeien. Deze leden mogen geen gebruik maken van toilet of kleedkamers. Ook mogen zij geen gebruik maken van de trainingsruimte.

Mondkapje
Draag op RIC een mondkapje, zowel binnen als buiten op de vlotten. Het advies is om geen zelfgemaakt of stoffen mondkapje te dragen, maar een mondkapje type II of II-R.

Kleedkamers
De kleedkamers en douches mogen ook weer open. Om voldoende afstand te kunnen houden mogen er maximaal 8 personen tegelijk in de kleedkamer. Blijf zo kort mogelijk in de kleedkamer. Kom bij voorkeur in sportkleding naar RIC en gebruik de kleedkamer alleen ná het roeien.
Er hangen weer 8 kaartjes bij zowel de heren- als de dameskleedkamer. Neem als je de kleedkamer in gaat een kaartje en hang dat terug als je klaar bent. Zijn de kaartjes op, wacht dan even tot er weer een kaartje beschikbaar is. Zo kan worden voorkomen dat het in de kleedkamers te druk wordt.

Trainingsruimte
Ook van de trainingsruimte kan weer gebruik worden gemaakt. Dit zijn de regels voor het gebruik ervan:
– er kunnen maximaal 8 personen (met geldige QR code) tegelijk trainen;
– reserveer in het afschrijfboek een plek voor de trainingsruimte;
– houd ook in de trainingsruimte 1,5 m afstand;
– zet de deur van de trainingsruimte open (en sluit ook de deur weer als je als laatste vertrekt)
– zet de ventilatie-unit aan;
– maak de toestellen na gebruik schoon;
– het gebruik van een handdoek is verplicht.

Koffie to go!
De sociëteit mag open, maar alleen voor afhaal. De koffiemachine wordt weer aangezet. Er kan een kop koffie of thee genomen worden, heerlijk om na het roeien even je handen aan te kunnen warmen. Helaas voorlopig nog zonder gezellige nazit en buiten opdrinken (maar in de soos staat de verwarming uit, dus daar is het toch ook koud).

Tot slot
Het is echt heel fijn dat er met het sporten weer meer kan en mag, maar laten we alsjeblieft voorzichtig blijven, want de besmettingscijfers zijn nog steeds zorgwekkend hoog. Dus houd je aan de basisregels: blijf thuis bij klachten en laat je testen, was je handen, draag een mondkapje en houd 1,5 m afstand (als je niet roeit).

RRRace 23 januari

De versoepelde coronamaatregelen staan ook onderlinge wedstrijden toe, leuk! Er is ook meteen weer een RRRace georganiseerd! Die staat gepland op zondag 23 januari. De start is om 11.30 uur ter hoogte van het Rembrandtbeeld bij het Kalfje. De finish is bij RIC.
Iedereen kan meedoen, junioren, senioren, onervaren roeiers, ervaren roeiers, het maakt niet uit. Dus schrijf je in! Dat kan via deze link: Leuk! Ik doe mee aan de RRRace! – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl) tot zaterdagavond 22 januari, 20.00 uur. Deelname is gratis.

Op RRRace – RIC Amsterdam vind je alle informatie over deze leuke onderlinge wedstrijd. Doe je mee, lees deze informatie dan vooraf goed door en bestudeer de baankaart goed.

Maak er een mooie eerste onderlinge wedstrijd in 2022 van!