Voorjaarsklassiekers en stremmingen!

Grote voorjaarswedstrijden: roeiverbod

De aankomende weekenden worden de grote voorjaarswedstrijden geroeid. Het zal op de Amstel enorm druk zijn met wedstrijdboten. Daarom geldt er tijdens deze wedstrijden een roeiverbod. Hieronder vind je overzicht met de data en tijden van het roeiverbod, maar ook de momenten waarop er wél geroeid kan worden.

Head of the River
– Zaterdag 11 maart: vanaf 12.00 uur.
Ga je voor 12.00 uur roeien, dan geldt: om 12.00 uur boot uit het water en in de loods i.v.m. de komende drukte op het vlot.
– Zondag 12 maart: vanaf 9.00 uur.
Ga je voor 9.00 uur roeien, dan geldt: om 9.00 uur boot uit het water en in de loods i.v.m. de komende drukte op het vlot.
Verder kan er op zondag 12 maart na 16.00 uur weer geroeid worden.

Heineken Roeivierkamp
– Zaterdag 18 maart: hele dag (dus ook geen jeugdroeien in de ochtend).
– Zondag 19 maart: hele dag.
NB: er kan ook niet in de middag geroeid worden, omdat alle boten voorafgaand aan de 750m sprint op het water voor RIC liggen en daar startjes oefenen.

Jeugd- en Tweehead & Skiffhead
– Zaterdag 25 maart: vanaf 10.00 uur.
Ga je voor 10.00 uur roeien, dan geldt: om 10.00 uur boot uit het water en in de loods i.v.m. de komende drukte op het vlot.
– Zondag 26 maart: vanaf 8.30 uur.
Ga je voor 8.30 uur roeien, dan geldt: om 8.30 uur boot uit het water en in de loods i.v.m. de komende drukte op het vlot.

Trainingsruimte beperkt te gebruiken

De trainingsruimte kan op donderdag 9 maart (vanaf 18.30 uur) tot dinsdag 21 maart (9.00 uur) maar beperkt gebruikt worden. Voor de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River maken we de hele sociëteit leeg. Een deel van het meubilair, waaronder de grote blauwe bank, slaan we dan tijdelijk op in de trainingsruimte. We proberen alles zo neer te zetten dat de ergometers wel gebruikt kunnen worden, maar de overige toestellen zijn niet te gebruiken.

Bereikbaarheid RIC

Het zal je niet zijn ontgaan: er wordt al een lange tijd gewerkt aan de Spaklerweg. Vanaf maandag 6 maart worden de rotonde vlakbij de spoorbrug èn de tunnel onder de spoorbrug afgesloten. Houd rekening met omleidingen om bij RIC te komen. Meer informatie vind je via deze link: Spaklerweg, omleiding – Gemeente Amsterdam

Stremming Weespertrekvaart

Ook wordt er al enige tijd gewerkt aan de aanleg van een brug over de Weespertrekvaart tussen Overamstel en Amsteldorp. Door de werkzaamheden is de doorvaartbreedte inmiddels al beperkt naar 10 meter. In de periode van maandag 27 maart t/m woensdag 5 april zal de Weespertrekvaart gestremd zijn. Actuele informatie vind je op: Scheepvaartbericht Rijkswaterstaat.2022.06983.3 | Rijkswaterstaat (vaarweginformatie.nl).