Voorlopig geen ploegroeien voor senioren

De recente Coronamaatregelen zijn helaas onvoldoende effectief gebleken. Het aantal Coronabesmettingen blijft stijgen en daarom zijn er door het kabinet vanavond opnieuw maatregelen aangekondigd. Deze grijpen helaas stevig in op het sporten in teamverband. Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor het roeien bij RIC?

Het RIC bestuur heeft in verband met het Coronavirus de volgende maatregelen moeten nemen:

  1. Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers (inclusief stuur) uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen.
  2. De kleedkamers en douches zijn gesloten (van het toilet kan wel gebruik gemaakt worden).
  3. Iedereen vanaf de leeftijd van 13 jaar draagt een mondkapje in het RIC-gebouw en op het vlot.
  4. In de krachttrainingsruimte beneden zijn maximaal 6 personen toegestaan en in de tijdelijke ergometerruimte in de sociëteit maximaal 8 personen.

Roeien in de gestuurde C2 ‘Macht Toont’ is niet toegestaan.

De nieuwe maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur.

We hopen natuurlijk dat deze maatregelen snel weer versoepeld kunnen worden. Van nieuwe ontwikkelingen of wijziging van de maatregelen houden wij je op de hoogte.

 

Agenda

De nieuwe maatregelen treffen ook de geplande activiteiten/evenementen:

  • Het roei-examen op zondag 18 oktober gaat door, maar alleen voor het examen in de C1. Ook de vaardigheidsproef gaat door. De examens in de C4 en 1x gaan niet door.
  • De Ronde Hoep tocht die op zondag 18 okt zou worden geroeid is geannuleerd.
  • Wedstrijden zijn op dit moment niet toegestaan, dus de eerste RRRace die voor zondag 25 oktober gepland stond, kan niet doorgaan.