Werkzaamheden brug bij Ouderkerk

Van 31 mei t/m 2 juli zullen de werkzaamheden aan de brug in Ouderkerk plaatsvinden op een manier die impact heeft op de scheepvaart. In deze bijlage zit het uitgebreide plan van de aannemer. Kort samengevat komt het neer op:

  • Het middelste bruggat zal altijd open blijven, en is de enige optie voor beroepsvaart. De breedte blijft tijdens de werkzaamheden tenminste 9,5 meter.
  • Pleziervaart kan wisselend de twee zijgaten nemen. De breedte daarvan zal altijd tenminste 8,5 meter zijn.
  • De zijgaten worden gedurende bepaalde perioden gesloten. Eerst zal één dag alleen gebruik kunnen worden gemaakt van de westelijke opening (stuurboord richting Ouderkerk), dan zo’n 2 weken alleen de oostelijke (stuurboord richting Amsterdam) en vervolgens 2,5 week alleen de westelijke.

Let tijdens deze periode extra goed op, ga bij voorkeur in light paddle door de brug heen en kijk vaker om. Ook zullen er pontons liggen die de doorvaart effectief smaller maken.

Indien er problemen optreden kan dit aan de ARB worden doorgegeven. Zij zullen proberen dit te kanaliseren richting de aannemer. Uiteraard hopen we dat het niet zover hoeft te komen.