Gebruik van RIC-boten buiten RIC

Langdurig (meerdaags) gebruik van RIC-boten buiten RIC

Het aantal verzoeken voor het gebruik van RIC-boten buiten de toegestane 1,5 uur afschrijftijd neemt hand over hand toe. Leden van RIC willen graag aan een introducé laten zien hoe leuk het roeien is, willen een tocht maken met familie of vrienden, willen een meerdaagse trektocht maken met een wherry, of deelnemen aan een trainingskamp. Het merendeel van deze verzoeken heeft geen invloed op het gebruik van de vloot door de andere leden van RIC. Je favoriete boot kun je op een ander moment afschrijven. Problemen ontstaan wanneer populaire boten voor meerdere dagen achter elkaar voor andere leden niet beschikbaar zijn.
Het RIC bestuur heeft hiervoor de volgende regels vastgesteld, zodat hierover voor iedereen duidelijkheid is:

  • Niveau 1 en 2 boten zijn voor alle leden beschikbaar en kunnen in beginsel zonder restricties, maar na afspraak met de materiaalcommissaris, (materiaal@ricamsterdam.nl) meerdere dagen gebruikt worden voor bijvoorbeeld tochten (alleen niveau 1 boten), trainingen, (trainings-)kampen.
  • Niveau 3 boten zijn beschikbaar voor wedstijden buiten Amsterdam of op de Bosbaan, in overleg met de wedstrijdcommissaris (wedstrijd.ric@gmail.com).
  • Niveau 3 boten zijn niet beschikbaar voor andere meerdaagse activiteiten.

 

« Index