Kassa

In de sociëteit van RIC hebben we een kassasysteem. De kassa helpt de barcommissie met de administratie van de bar.

Het is een veilig en gebruiksvriendelijk systeem. De kassa is bestand tegen water en heeft een touchscreen. Het systeem kan door elke barvrijwilliger bediend worden.

Pinnen

Aan de kassa is een PIN-automaat gekoppeld, waardoor je ook met PIN kunt betalen. Hierdoor is er minder contant geld op RIC; dat is veiliger en minder gedoe voor iedereen. De PIN-automaat ondersteunt ook contactloos betalen. Pinnen kost vijf eurocent per PIN-transactie.

Pas of druppel

Behalve met PIN kun je ook betalen met de toegangspassen of -druppels van het gebouw van RIC. Dit levert de volgende voordelen op:

  • Je kunt sneller en gemakkelijker betalen aan de bar.
  • Je kunt de pas of druppel opwaarderen via iDEAL, of instellen dat de pas of druppel automatisch wordt opgewaardeerd.
  • Via de online omgeving Mijn Knip Online (mijnkniponline.nl) kun je alle uitgaven (of van de uitgaven van een kind) inzien.
  • Het is voor de vereniging extra voordelig omdat we geen kosten betalen per transactie, in tegenstelling tot pinnen.

De pas of druppel moet wel éénmalig geactiveerd worden. Bij nieuwe leden gebeurt dit automatisch, bij bestaande leden moet hiervoor een handeling worden uitgevoerd. Vraag hier naar aan de bar.

Betaalmethoden

Afrekenen aan de bar kan op de volgende manieren:

  • Aan de bar met contanten.
  • Met een (contactloze) PIN-pas.
  • Met een pas of druppel (met voldoende saldo).

Als je vragen hebt over het gebruik en het opladen van de pas of druppel, lees dan de veel voorkomende vragen. Voor verdere vragen over de kassasysteem en alles wat daar bij hoort kun je terecht bij de barcommissaris, barcommissaris@ricamsterdam.nl).

« Index