RRRace

De RRRace (Rembrandt-RIC Race) is een serie van onderlinge wedstrijden die RIC in de winter elke maand houdt.

De race gaat van het standbeeld van Rembrandt (ten zuidwesten van het Amstelpark, nabij de molen) naar RIC. De totale afstand is iets minder dan 2900 meter. Een skiff doet er ongeveer 12 minuten over. We hanteren een handicapberekening, zodat iedereen een kans heeft om te winnen. De roeier of de roeiploeg met de snelste tijd na handicapberekening is de winnaar en ontvangt een prijs in de vorm van een taart. Aan het eind van het seizoen worden de snelste man en de snelste vrouw overall bepaald door een puntenklassement. Zij ontvangen een wisselprijs en mogen zich de snelste roeiers van RIC van dat jaar noemen!

Belangrijke punten

Aanwijzingen voor deelnemers

  1. De start is om 11:30 ter hoogte van het Rembrandt-beeld bij het Kalfje. De finish is ter hoogte van RIC.
  2. Zie de baankaart voor de route en de ligging van verschillende boeien. Bestudeer ook de kaart van het finishgebied.
  3. Zorg dat je uiterlijk 11:25 achter de startlijn bent. Ga alleen vlak onder de wal stilliggen en niet in de doorgaande terugvaarroute vanaf de grote bocht richting stad.
  4. De boeien bij het Spookhuis en bij Zorgvliet moet je aan stuurboordzijde passeren.
  5. Houd tijdens de wedstrijd rekening met overig scheepvaartverkeer en met roeiers die niet aan de wedstrijd deelnemen. Ten opzicht van hen geldt gewoon het BPR. Oplopen tussen wedstrijddeelnemers onderling gaat volgens de gebruikelijke regels (RvR artikel 50). Houd er rekening mee dat dit een vriendschappelijke wedstrijd is waar ook minder ervaren ploegen aan meedoen.
  6. Na de finish terugroeien tussen de rode boei en het RIC-gebouw, niet door de wedstrijdbaan.

« Index