Jeugd en junioren

Alles van en door de jeugd.

Jeugdlid worden bij RIC?

Vanaf groep 8 is de jeugd bij RIC welkom om kennis te maken met de roeisport.
In de roeiwereld behoor je bij de jeugd tot en met je achttiende jaar. We maken onderscheid tussen Jeugd (tot 14 jaar) en Junioren (15-18 jaar).

Bij de jeugd tot en met 14 jaar wordt veel aandacht gegeven aan elkaar leren kennen, gezelligheid en het elkaar in groepsverband sportief ontmoeten waar ook een potje tafelvoetbal, spelletjes, thee/ limonade drinken bij hoort! Ook doen we mee met wedstrijdjes. Wat meestal een gezellig uitje is en een appeltaart de prijs!

Bij de junioren is er nog een onderscheid te maken tussen wedstrijdroeien en recreatie roeien.
Bij het recreatie roeien, gaat het jeugdroeien gewoon verder alleen zal het accent meer gaan verschuiven naar ‘leren trainen’ meer verantwoordelijkheid en de afstand wordt langer bij de wedstrijden.
Bij het wedstrijdroeien ga je je voorbereiden op Nationale roeiwedstrijden en je landelijk meten met leeftijdsgenoten. Ook ga je meer trainen. Zo trainen 15/16 jarigen 4 a 5x per week en 17/18 jarigen 5-8x per week. Je kan dan meedoen aan Nederlands Kampioenschappen en zelfs, als je heel goed gaat aan internationale wedstrijden (de Coupe de la Jeunesse/ het EK en/ of WK voor junioren. )

Iedere zaterdagochtend roeien de jeugdleden van 9:30 tot 13:00 uur op RIC.
De jeugd (tot 14 jaar) roeit van 9:30-11:00 uur.
De junioren (15-18 jaar) roeien van 11:00-12.30 uur. Je wordt junior in het jaar dat je vijftien wordt.
De wedstrijdjunioren hebben eigen trainingstijden en trainingsprogramma.

Ook zijn er roeitrainingen op woensdag en donderdag van 17-19 uur voor de niet wedstrijdroeiers. Dit in overleg met de jeugdcoördinator Roza Huizing.
Alle trainingen worden begeleid door enthousiaste instructeurs die zelf ook graag roeien bij RIC!

Wil je meer informatie? Vul dan het formulier in.

Meer lezen…

Instructie

Nieuwe jeugdleden die nog niet kunnen roeien, krijgen zo’n tien lessen in een skiff, een twee of een vier. Ook gevorderde jeugdleden krijgen in ploegjes instructie.

Meer lezen…