Avondtocht, Palen, MWM, Zwanen en nog veel meer!

Avondtocht

De RIC toercommissie organiseert op donderdag 9 november de Avondtocht, een toertocht in de avonduren door de grachten van Amsterdam. Deze toertocht is geschikt voor iedereen met roei-ervaring in een C4. Lengte van deze tocht is ± 15 km.
We verzamelen om 19.00 uur in de hal in roeikleding. Rond 22.00 uur verwachten we terug te zijn op RIC.
Aanmelden voor deze tocht is mogelijk tot en met dinsdag 7 november via toerroeien@ricamsterdam.nl.

Pas op de palen!

Sinds deze zomer staan er aan weerszijden van RIC palen in het water, waar ballenlijnen aan bevestigd waren. De ballenlijnen zijn recent weggehaald, maar de palen staan er nog steeds. Inmiddels hebben diverse leden de palen beter ‘bekeken’: ze geven niet mee, je kan er door omslaan en je boot gaat stuk.
Om de zichtbaarheid van de palen iets te verbeteren hebben we ze wit geverfd. Daar komt nog oranje bij. Om de kans ze hard te raken te verkleinen, vragen wij iedereen met klem om bij het witte ophaalbruggetje (ter hoogte van tHuis aan de Amstel) al light te gaan roeien en goed te kijken waar die vermaledijde palen staan.
In de tussentijd proberen we proberen de gemeente en Waternet ervan te overtuigen de palen weg te halen.

Zwaan Kleef Aan

Op zaterdag 11 november wordt ‘Zwaan Kleef Aan’ georganiseerd’, een roeitocht door de stad voor jeugd en studenten van alle Amsterdamse verenigingen. Er wordt geroeid in brede, gestuurde boten.
Vertrek staat gepland tussen 10.30 en 11.15 uur en dat zal drukte geven op het vlot. Hoe laat de roeiers terug zijn is niet precies te zeggen, maar dat zal ergens tussen 12.30 en 14.00 uur zijn en ook dan zal het even druk zijn.

MidWinterMarathon: vrijwilligers gevraagd!

Op zaterdag 16 december vindt alweer de elfde MidWinterMarathon plaats! Dat wil zeggen, als je de gecancelde versies meerekent, anders is het de achtste.
In de komende Dolpen kun je er meer over lezen.
Wil je niet als roeier meedoen? Geen nood, je kunt ook meedoen als vrijwilliger! Je hebt dan een voordeel ten opzichte van de roeiers: die kunnen zich pas 13 november inschrijven, jij kunt dat nú al! Via dit formulier ben je er bij: https://midwintermarathon.ricamsterdam.nl/opgeven_vrijwilligers/, dus doen!

Pubquiz

Voor wie de vorige Ledenposten niet heeft gelezen, nog één keertje dan: op vrijdag 17 november gaan we weer pubquizzen! Aanmelden voor de pubquiz hoeft niet, wél als je wilt mee eten. Op het menu staan heerlijke hamburgers en frites, klaargemaakt door Anneke en Arnoud. Gebruik om je aan te melden voor de maaltijd deze link: https://leden.ricamsterdam.nl/vrijdag/2023/11/17/. De kosten voor de maaltijd bedragen €9,50.

RRRace

Op zondag 19 november is alweer de volgende RRRace! Inschrijven kan al, gebruik daarvoor deze link: Leuk! Ik doe mee aan de RRRace! – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl). Meer informatie over de RRRace vind je hier: RRRace – RIC Amsterdam.

Nieuw vlot De Amstelgeuzen

Het zal bij velen bekend zijn, maar misschien niet bij iedereen: ook in Ouderkerk aan de Amstel zit een (kleine) roeivereniging, De Amstelgeuzen. Je vindt de vereniging, komend vanuit Amsterdam, net voorbij de brug bij Ouderkerk, tegenover de terrassen.
De Amstelgeuzen hebben ons laten weten dat ze sinds kort een nieuw vlot hebben en hebben ons van harte uitgenodigd om hier ook gebruik van te maken. Het is een handige plek om even aan te leggen zodat er van plek in de boot gewisseld kan worden, om even de benen te strekken of wat uit te rusten. En wie weet leidt het tot een gezellige ontmoeting als er Amstelgeuzen aanwezig zijn.