Diverse aankondigingen!

Stadstocht

Het seizoen voor toertochten breekt weer aan! De RIC-toercommissie organiseert op zaterdagmiddag 6 april een stadstocht. Vanuit RIC roeien we om de Westerkerk en het Olympisch Stadion via o.a. Leliegracht, Bloemgracht en het Van Lennepkanaal. Verzamelen op het vlot van RIC om 13.30 uur. Om ± 16.30 uur zijn we weer terug op RIC.
Iedereen met roeibevoegdheid I of hoger kan meedoen.
Lengte van de tocht: ± 16 km.
Aanmelden kan tot dinsdag 2 april via toerroeien@ricamsterdam.nl.

Op vrijdag 3 mei staat de volgende toertocht gepland: Rondje West. Nadere info volgt.

RRRace

Op zondag 7 april is het weer zover: dan gaan we weer RRRacen! Om 11.30 uur wordt ter hoogte van het Rembrandtbeeld bij het Kalfje gestart. De finish is bij RIC.
Iedereen kan meedoen, junioren, senioren, onervaren roeiers, ervaren roeiers, het maakt niet uit. Dus schrijf je in! Dat kan via deze link:Leuk! Ik doe mee aan de RRRace! – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl). Inschrijven kan tot zaterdag 6 april, 20.00 uur (deelname is gratis).
Als je meedoet, lees dan vooraf even alle informatie op RRRace – RIC Amsterdam goed door en bestudeer de baankaart goed.
Na april verdwijnt de R uit de maand en zullen de RRRaces pas in september worden vervolgd.

Thema-avond materiaal & afstellen roeiboot

Op woensdag 10 april organiseert de mastercommissie een thema-avond Materiaal & afstellen roeiboot. De avond zal worden verzorgd door Marcel Vervloet. Iedereen die interesse heeft in het afstellen van boten en de impact van de afstelling van je boot op je roeien, is van harte welkom. Er zit een praktisch gedeelte bij, dus het is aan te raden om een eigen schroevendraaier en een steeksleutel 10/13 mee te nemen.
Meld je vooraf even aan via masterroeien@ricamsterdam.nl.

De sessie start om 19:30 uur en zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. We hopen dat de avond buiten kan plaatsvinden. Als het te fris is, wijken we uit naar de sociëteit.

Regioroeien

Dit zijn de wedstrijddata:
– zaterdag 13 april, 14.00 uur bij De Hoop
– zaterdag 18 mei, 14.00 uur bij RIC
– zaterdag 15 juni, 14.00 uur bij Poseidon
– zaterdag 7 september, 14.00 uur bij De AmstelDe algemene roeiverenigingen van Amsterdam organiseren ook dit jaar weer de regioroeiwedstrijden. Het zijn laagdrempelige wedstrijden voor beginnende en recreatieroeiers (vanaf roeibevoegdheid/niveau I).
De wedstrijden worden gevaren bij de verschillende verenigingen in Amsterdam. De slotwedstrijd is op zaterdag 5 oktober 2024 op de Bosbaan! Er wordt geroeid in gestuurde C2x, C4x en 4x boten.
– zaterdag 7 oktober, 13.00 uur op De Bosbaan, georganiseerd door de Amstelgeuzen en Willem III.
Verdere informatie kun je vinden op https://www.regioroeien.nl/regioamsterdam en op de posters in de hal.
Wil je meedoen? Meld je team vóór vrijdag 5 april aan via regioroeien@ricamsterdam.nl.

Bar ’s avonds weer open

Aankomend weekend gaat de zomertijd in en kan er ’s avonds weer geroeid worden. Vanaf volgende week is op dinsdag en woensdag ook de bar ’s avonds weer open voor een gezellige nazit.
We hebben alleen nog niet voor alle avonden voldoende barvrijwilligers (en zijn er geen vrijwilligers, dan kan de bar niet open). Dit zijn de vacatures:

Iedere 1e vrijdag van de maand 18.30-23.00 uur
Iedere 2e zaterdag van maand 10.00-13.00 uur
Iedere 4e zaterdag van de even maanden 11.00-14.00 uur
Iedere 1e zondag van maand 10.00-13.00 uur
 Iedere 2e zondag van maand 10.00-13.00 uur
Iedere 2e zondag van de even maanden 12.00-15.00 uur
Iedere 3e zondag van de maand 10.00-13.00 uur
Iedere 3e zondag van de even maanden 11.00-14.00 uur
Iedere 4e zondag van de even maanden 12.00-15.00 uur

Heb jij tijd om een van deze bardiensten voor je rekening te nemen, meld je dan aan als barvrijwilliger door een e-mail te sturen aan Marjo van Wittmarschen via barrooster@ricamsterdam.nl.

Loodsdeur op zomerstand

Uit veiligheidsoverwegingen gaat vanaf maandag 1 april de loodsdeur (tussen de hal en de loods) weer op slot en heb je weer je toegangssleutel (tag/card/bracelet) nodig om via die deur naar binnen of buiten te gaan. Het is daarom aan te raden om deze altijd mee te nemen als je gaat roeien, zodat je bij terugkomst niet voor een gesloten deur komt te staan. Heb je op dit moment alleen een tag of card en vind je het onhandig om die mee te nemen, dan kun je via toegangsbeheer@ricamsterdam.nl een bracelet bestellen. Een bracelet kost eenmalig 15 euro.

Let op!: de loodsdeur tussen hal en loods is recent voorzien van een nieuw slot. Houd je tag/card/bracelet voor de vierkante lezer, die zit vanuit de hal gezien links en vanuit de loodsen gezien rechts van de deur. Na een kort moment kan de deur opengeduwd worden. Laat het gebouw niet onbeheerd en met open deuren achter! Kijk voordat je het water opgaat of wanneer je RIC verlaat even of er nog mensen in het gebouw zijn. Is er niemand meer, sluit dan de loodsdeuren.

Open dag voor de jeugd

Zaterdag 20 april organiseert RIC een open dag voor de jeugd. Dan kunnen toekomstige jeugdleden van 13:00 tot 15:00 uur langskomen bij RIC. Zij zullen in de haven en op de ergometer kennis maken met het roeien. Ook staan er mensen in de hal en in de soos om ouders en kinderen op te vangen en wegwijs te maken.
Het kan dus zijn dat je op zaterdag 20 april veel nieuwe gezichten ziet bij RIC. Dat hoeven niet allemaal onbekende gezichten te zijn. Ken jij iemand tussen de 12 en 15 jaar die nog niet roeit? Neem hem of haar dan mee naar de open dag! Dan kun je zelf laten zien hoe leuk het is om bij RIC te roeien én te delen in de gezelligheid.

Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag. Het wordt op die dag elk jaar drukker op het water met pleziervaart en zeker voor de RIC haven, in de bocht tussen de Utrechtsebrug en de Berlagebrug. Er geldt daarom de hele dag een roeiverbod ‘stad in’, de Weespertrekvaart en het zijkanaal. Verder is er die dag geen instructie en ook geen jeugdroeien.

Wat mag er wel?
We raden het af om op die dag het water op te gaan, gezien de te verwachten drukte op de Amstel in de nabijheid van RIC, maar mocht je toch geen dag zonder roeien kunnen, dan geldt het volgende:
– op de Amstel (‘stad uit’) mag er tot 10.00 uur geroeid worden in alle boten
– vanaf 10.00 uur alleen nog maar in C-boten of wherry’s, ook alleen maar ‘stad uit’
We gaan ervan uit dat je zelf kunt inschatten of je genoeg stuur-en roeiervaring hebt om tussen zwalkende megasloeps door te varen.

Roeigoed verhuisd

Roeigoed, de leverancier van de officiële RIC-clubkleding, is verhuisd. Het nieuwe adres is: Flevolaan 13C, 1382 JX Weesp, www.roeigoed.nl. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 11:00-17:30 uur.