Nieuwjaarsreceptie en meer…

Nieuwjaarsreceptie

Na twee jaren met digitale nieuwjaarsrecepties is het nu gelukkig weer mogelijk om elkaar live in de sociëteit een goed nieuwjaar toe te wensen. Met veel plezier nodigen wij je uit voor de altijd gezellige Nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari vanaf 15.00 uur op RIC. Natuurlijk staat er een glas bubbels voor je klaar, bakt Steven Boddeke weer zijn overheerlijke oliebollen en houdt onze voorzitter Karen Heerschop haar Nieuwjaarstoespraak. Graag tot de 8e januari!

Schoonmaakberichten

Het indelingssysteem voor de schoonmaakroosters is gemoderniseerd. De schoonmaakroosters voor 2023 worden helemaal opnieuw ingedeeld. Er zijn nu meer mogelijkheden om invulling te geven aan jouw wensen. Aan het einde van dit bericht vind je een weblink naar een formulier met enkele vragen, die in dit bericht nader toegelicht worden.

Waarom een nieuwe indeling?
– 
In het verleden waren nieuwe(re) leden nauwelijks ingeroosterd. Leden die al lang schoonmaaktaken verrichten, worden nu zo veel mogelijk uitgeroosterd. En nieuwe(re) leden zullen nu zoveel mogelijk worden ingeroosterd.
– Er zijn wat wijzigingen aangebracht in de ‘schoonmaakeenheden’. De eenheid ‘Hal’ is gesplitst in ‘Hal beneden met trap’ en ‘Gang met toiletten boven’.
Het nieuwe systeem wordt in de loop van januari 2023 ingevoerd. Eerst moeten de wensen verwerkt worden. Voor de eerste weken zijn de schoonmakers daarom nog op de oude manier ingedeeld.

1. Wat wil je schoonmaken en met wie?
Alvorens de nieuwe indeling te kunnen maken, horen we dus graag waar je voorkeur naar uitgaat: wil je graag de sociëteit netjes en schoon houden, of boen je liever een kleedkamer + toiletten? De schoonmaak-eenheden om uit te kiezen zijn: dameskleedkamer met toiletten beneden, herenkleedkamer met toiletten beneden, hal beneden en de trap, gang boven en de toiletten boven, sociëteit, keuken, loodsen, trainingsruimte.
NB: De bestuurskamer wordt door de bestuursleden en het materiaalhok door de leden van de materiaalcommissie schoongehouden.
Ook kun je aangeven met wie je wilt schoonmaken.

2. Vlotten
Voor het schoonhouden van de vlotten zoeken we nog een oplossing. Heb je een idee? Dat idee (en andere ideeën) kun je kwijt op het webformulier.

3. 70+ vrijwillige schoonmakers: opgelet!
Bij RIC hoef je niet meer schoon te maken als je 70 jaar of ouder bent. Maar er zijn 70-plussers die dat best willen blijven doen. Ook dit kun je aangeven op het formulier.

4. Gezocht per direct: schoonmaakoudste voor de herenkleedkamer

Voor iedere schoonmaak-eenheid is er een schoonmaakoudste. Voor de herenkleedkamer en – toilet beneden is er op dit moment een vacature.
Taken van een schoonmaakoudste zijn:
– ieder half jaar het schoonmaakrooster (aan-)vullen. Nu te beginnen met het maken van de nieuwe indeling, later (ieder halfjaar) invullen van de leeggevallen plaatsen;
– een vinger aan de pols houden voor deze schoonmaakeenheid: zijn herenkleedkamer/-toiletten schoon?
– zo nodig bijwerken schoonmaakinstructie.
N.b. een schoonmaakdienst ruilen doen de schoonmakers zelf.
Wat vragen we van je?:
– je bent gebruiker van herenkleedkamer;
– je bent in staat een computer te gebruiken.
Interesse? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij Rob Baarda, schoonmaakcoördinator via schoonmaak@ricamsterdam.nl

Het formulier vind je via deze link: https://leden.ricamsterdam.nl/schoonmaak-laat-weten-wat-je-wil/. Liefst zo snel mogelijk invullen. De schoonmaakoudsten beginnen donderdag 5 januari met indelen. Invullen van het formulier kost je max. 1 minuut tijd. Vul je het formulier niet in, dan word je gewoon ergens ingedeeld.

Een schoon en fris 2023 toegewenst!

Harry Potter Filmmarathon

Voor de jeugd en junioren start op donderdag 5 januari om 10.00 uur in de soos de Harry Potter Filmmarathon en deze eindigt op vrijdag 6 januari om 12.00 uur.
De soos blijft gewoon open voor alle leden en er kan ook een kop koffie of thee genomen worden, maar let op!: kijk niet verbaasd als je koffie opeens verandert in boterbier of je koekjes in smekkies in alle smaken.

Toertocht Amsterdam Light Festival

Op zaterdag 14 januari organiseert de RIC toercommissie in samenwerking met roeiverenigingen De Hoop, Poseidon en De Amstel een toertocht door de stad en langs een deel van het Amsterdam Light Festival. Deelname is bedoeld voor ervaren ploegroeiers en ervaren stuurlieden. De start is om 16:00 uur bij roeivereniging De Hoop, met koek en zopie. Na de tocht is er een diner, de uitreiking van de wisseltrofee voor de mooist verlichte boot en een gezellig avondprogramma bij De Hoop.
Kosten deelname toertocht € 7,50, kosten diner € 15.
Informatie en aanmelden (uiterlijk op 9 januari) via recreatiecom@ricamsterdam.nl.

KNRB Toertochten

De toerkalender van de KNRB is weer samengesteld met een aantal mooie (internationale) tochten. Informatie vind je op KNRB meerdaagse toertochten | KNRB.
Lijkt het je leuk om een van deze tochten te roeien, wacht dan niet te lang met inschrijven, want de inschrijving sluit 15 februari al.

RRRace

Op zondag 22 januari is de eerste RRRace in het nieuwe jaar.
Meer info over de RRRace vind je op RRRace – RIC Amsterdam. Let op: omdat de oostelijke ingang van de Rozenoordbrug is afgesloten, wordt er een andere route gevaren dan hier vermeld.
Inschrijven kan via deze link: Leuk! Ik doe mee aan de RRRace! – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl).

Prijzen bar omhoog

Zoals al eerder aangekondigd, gaan de prijzen van de bar per 1 januari a.s. omhoog als gevolg van de gestegen inkoopprijzen.