Jubileum RRRace op 19 september 2021

De RRRace is de race van het Rembrandtbeeld in het Amstelpark naar de finish bij RIC. De totale afstand is 2,57 km. Normaal gesproken is dit een onderlinge wedstrijd voor RIC-leden, maar dit jaar bestaat RIC 90 jaar en daarom kunnen alle roeiverenigingen in Amsterdam – inclusief de studentenverenigingen – deelnemen aan de Race der Races op zondag 19 september 2021. Je kunt de wedstrijd roeien in elk erkend type rolbanken-roeiboot; we gebruiken handicapfactoren per roeier en per boottype om de uitslag te bepalen.

Livestream

Volg de wedstrijd via de livestream op https://youtu.be/ycWoePeyLBo.

Uitslagen

De uitslagen staan gepubliceerd op rrrace.ricamsterdam.nl.

Belangrijke punten

 • Iedereen dient de geldende coronamaatregelen in acht te nemen.
 • Deelname is gratis.
 • Er wordt geroeid in twee categorieën: ervaren en onervaren. Een ploeg mag alleen deelnemen in de categorie “onervaren” als alle roeiers in de ploeg minder dan twee jaar roei-ervaring hebben. Bij inschrijving moet je dit zelf eerlijk opgeven.
 • Je mag in een combiploeg starten mits alle deelnemers lid zijn van een Amsterdamse roeivereniging.
 • RIC-ploegen geven zich hier op: leden.ricamsterdam.nl/ik-doe-mee-aan-de-rrrace. Ploegen van andere verenigingen kunnen zich hier inschrijven: ricamsterdam.nl/rrrace/inschrijven. De inschrijving sluit op 18 september 2021 om 20:00.
 • Iedereen roeit vanaf de eigen vereniging naar de start, en vanaf de finish weer terug naar de eigen vereniging. Ploegen van andere verenigingen mogen niet aanleggen bij RIC.
 • De start is om 11:00 ter hoogte van het Rembrandt-beeld bij het Kalfje. De finish is ter hoogte van RIC. De baankaart en verkeersaanwijzingen worden uiterlijk 11 september gepubliceerd op deze website.
 • Je dient in verenigingstenue te starten. (Dit geldt ook voor RIC-ploegen!) Voor elke ploeg is het verplicht om een rugnummer te dragen. Een verenigingsvertegenwoordiger kan alle rugnummers voor één vereniging op zondag 19 september tussen 08:30 en 10:00 afhalen bij RIC.
 • Er zijn prijzen in de volgende categorieën:
  1. snelste tijd ervaren (met inachtneming van de berekende correctiefactor per ploeg)
  2. snelste tijd onervaren (met inachtneming van de berekende correctiefactor per ploeg)
  3. snelste tijd jeugd/junioren (met inachtneming van de berekende correctiefactor per ploeg)
  4. originaliteit
  5. RIC-90 uitstraling.
 • We publiceren de uitslagen op deze website. Prijzen worden door RIC-vertegenwoordigers langsgebracht op de vereniging.

Aanwijzingen voor wedstrijddeelnemers

We hadden iedereen graag op RIC willen ontvangen, maar in de huidige omstandigheden is dat niet mogelijk. Om te zorgen dat iedereen de wedstrijd zo goed mogelijk kan volgen, worden de finish en de prijsuitreiking live gestreamd via https://youtu.be/ycWoePeyLBo/.

Graag jullie aandacht voor de volgende zaken:

 1. Iedereen dient zich te houden aan de geldende corona-maatregelen.
 2. Startnummers kun je bij RIC ophalen tussen 08:30 en 10:00. Bij voorkeur één vertegenwoordiger per vereniging.
 3. Je roeit op vanaf je eigen vereniging. (Aan de RIC-vlotten zijn alleen RIC-boten toegestaan.) Je dient in verenigingstenue te starten. Vergeet je rugnummer niet.
 4. Iedereen dient uiterlijk 10:55 (vijf minuten vóór de start) achter de startlijn te zijn tussen het Kalfje en de Grote Bocht.
 5. Oplijnen en stilliggen alleen aan de “stille” kant van de Amstel, in de flauwe buitenbocht aldaar. Zie de baankaart voor de exacte locatie.
 6. De voorstart is ter hoogte van de overhangende boom bij Klarenbeek. Vaar hier alvast een stukje uit de kant, dan hoef je tot de start niet meer te sturen.
 7. De start is vanaf de rondvaartbootsteiger ter hoogte van Klarenbeek. (Sinds kort heeft deze steiger een bordje “privé”, maar hij is aangelegd door de gemeente.)
 8. Houd tijdens de wedstrijd rekening met overig scheepvaartverkeer en met roeiers die niet aan de wedstrijd deelnemen. Ten opzicht van hen geldt gewoon het BPR. Oplopen tussen wedstrijddeelnemers onderling gaat volgens de gebruikelijke regels (RvR artikel 50). Houd er rekening mee dat dit een vriendschappelijke wedstrijd is waar ook minder ervaren ploegen aan meedoen.
 9. Ter hoogte van het “Spookhuis”, vóór de Rozenoordbruggen ligt een boei op de as van het vaarwater. Deze dient aan stuurboord gepasseerd te worden.
 10. Bij de Rozenoordbruggen mag je alleen het (gebruikelijke) stuurboord bruggat gebruiken.
 11. In de bocht bij Zorgvlied ligt eveneens een boei midden in het water. Ook deze boei dient aan stuurboord gepasseerd te worden.
 12. Ter hoogte van Willem III, Skøll en Poseidon staat een baancommissaris om niet-wedstrijddeelnemers te waarschuwen voor de wedstrijd, maar het is handig om hier toch even extra op te letten vanwege ploegen de die havens in en uit willen varen.
 13. Van de Utrechtsebrug mag je zowel het stuurboordgat als het middengat gebruiken.
 14. De finish is ter hoogte van het RIC-sociëteitsgebouw, bij de tweede rode navigatieboei vanaf de Utrechtsebrug. Vanaf het balkon geven we een geluidssignaal als je gefinisht bent.
 15. Let op: je dient aan de bakboordkant van de rode boeien te finishen! (Tussen de boeien en de oever ligt een ballenlijn om daar geldende ankerverbod af te dwingen.) Voorafgaand aan de eerste rode boei leggen we eerst drie kleine plastic boeien neer om je te helpen bij de goede koers. De de baankaart en de aparte detailkaart van het finishgebied geven meer duidelijkheid.
 16. Na afloop van de wedstrijd vaar je terug naar je eigen vereniging. RIC-deelnemers mogen uitsluitend tussen de rode boei en de dukdalf naar het RIC-vlot varen. Voor andere verenigingen is er bij RIC geen aanleg toegestaan.
 17. De uitslag zal heel snel na het finishen van de laatste deelnemer bekend zijn. De prijsuitreiking vindt om 12:00 plaats op RIC, te volgen via de livestream op https://youtu.be/ycWoePeyLBo. Als er winnaars van De Hoop of De Amstel zijn, dan streven we ernaar om de prijs ook rond 12:00 bij de desbetreffende vereniging af te leveren. Dit is een taart, dus houd hier rekening mee!

In noodgevallen kun je contact opnemen met de wedstrijdleiding (Marcel Vervloet) via telefoonnummer 06-24515047 (niet tussen 23:00 en 06:00).

We wensen iedereen een leuke en sportieve wedstrijd toe!

Baankaart

Finishgebied