Verruiming van beperkingen

Proef met roeien in C4x+

Dinsdagavond was er weer een persconferentie over de Coronamaatregelen. Voor senioren blijft gelden dat buiten sporten alleen is toegestaan in groepjes van maximaal 4 personen waarbij 1,5 m afstand gehouden moet worden. Dat betekent dus alleen roeien in een C1 of skiff. Daardoor zou een deel van onze leden nog steeds niet kunnen roeien. Uit de persconferentie werd ook duidelijk dat de regels voor half januari waarschijnlijk niet versoepeld zullen worden. Daarom willen we op RIC als proef het roeien in een C4x+ met een stuur en twee roeiers toestaan. Hierbij gelden om veiligheidsredenen de volgende voorwaarden:

  1. Het mag alleen bij windkracht 3 Bft of minder. Vanaf windkracht 4 Bft en hoger kan veilig weg- en aankomen een punt zijn.
  2. Zorg dat er 5 mensen aanwezig zijn om de boot te tillen. Met minder mensen een C4x+ tillen is vragen om rug problemen.

Voor de stuurman/vrouw is het advies om een mondkapje en een spatscherm (faceshield) te dragen tijdens het sturen. Spatschermen liggen in de hal bij de afschrijf pc.

Verder is besloten ook het gebruik van de ‘Macht Toont’ weer toegestaan. De ‘Macht Toont’ is een gestuurde C2x met meer dan 1,5 m afstand tussen de roeiplaatsen en tussen de slag- en stuurplaats. In andere tweepersoonsboten kan de 1,5 m afstand niet bewaard worden, dus daarin kan alleen gevaren worden als de leden uit één huishouden afkomstig zijn.
De ‘Macht Toont’ is op dinsdag en vrijdag tussen 9-11 uur voorlopig gereserveerd voor de inlooproeiers.

Natuurlijk gelden verder de gewone coronaregels: blijf thuis als je klachten hebt, was je handen bij binnenkomst, draag op RIC een mondkapje en houd 1,5 m afstand.

 

Afschrijven

Op sommige momenten in de week is het druk op RIC. Om te voorkomen dat het te druk wordt en er te veel mensen tegelijk op het vlot, zijn er starttijden, maximaal 20 per half uur. Ga je roeien, schrijf dan een boot én een starttijd af (ook eigenaren van een privéboot moeten een starttijd afschrijven). Is er op de tijd dat jij wilt vertrekken geen starttijd meer beschikbaar, dan kun je op dat moment niet gaan roeien, ook niet als er op dat moment wel een boot is. Zoek dan een ander moment om te vertrekken. Probeer ook eens te roeien op tijden dat het niet druk is zoals de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Er is nu geen pleziervaart meer, dus het kan weer.