Groene vingers gezocht, Waternet, Triatlon en heel veel andere zaken

Groene vingers gezocht!

Mooi hè, die groene daktuin op de loodsen. Dat gaat alleen niet vanzelf, maar vereist het hele jaar door onderhoud. Dat onderhoud van de daktuin wordt verzorgd door Caroline Ligthart en nu in het voorjaar is het heel veel werk. Zijn er roeiers met groene vingers? Caroline zoekt vrijwilligers die het onkruid uit de daktuin (sedumdak) willen plukken. Het is nodig dat het onkruid er nu uit wordt gehaald, voordat het gaat bloeien en verder uitzaaien.

Hoe gaat dat onkruid plukken? Dat vereist wat instructie, omdat het onkruid tussen sedum planten staat. Op de volgende momenten is er iemand op RIC aanwezig die ‘pluk-instructie’ geeft:

vrijdag 31 mei vanaf 11:30 uur en vanaf 20:00 uur
zaterdag 1 juni van 9:30 tot 11:45 uur
zondag 2 juni van 10:00 tot 13:00 uur
woensdag 5 juni van 11:30 tot 13:00 uur en vanaf 19:45 uur

Even een uurtje plukken voor het behoud van onze mooie daktuin, na het roeien (en ook als je niet geroeid hebt ben je natuurlijk van harte welkom). Kom je alsjeblieft helpen? Vele handen maken licht werk!

Waternet te gast in de zomermaanden

In de zomermaanden wordt de bedrijfskantine van onze buren van Waternet verbouwd. Waternet heeft gevraagd of wij hen kunnen helpen om door deze periode te komen door het bieden van extra lunchruimte op dinsdag en donderdag en gebruik van de keuken op werkdagen t.b.v. de voorbereiding van de lunch. Dit verzoek is zorgvuldig uitgewerkt en besproken binnen het bestuur.  Waternet is voor ons ook altijd een goede buur geweest en dat houden we graag zo.

Zie voor de details de ledenpost via de mail!

Tijdens de eerste dagen zal er iemand vanuit RIC aanwezig zijn om te zorgen dat alles goed verloopt. Mocht dit niet zo zijn, valt je iets op of heb je andere vragen/opmerkingen, dan kun je terecht bij Thom Pol, commissaris bar & sociëteit, via bar@ricamsterdam.nl.

NIEUW: hoogwaardige diepvriesmaaltijden

Heb je geen tijd of zin om boodschappen te doen of te koken, dan bieden wij op RIC nu een gezond en gemakkelijk alternatief: maaltijden die zijn samengesteld door de chef-koks en diëtisten van Topsport Amsterdam.
De maaltijden worden vers gekookt en bereid met hoogwaardige ingrediënten. Na het koken worden de maaltijden door middel van shock freezing binnen twee uur naar -40˚ C gebracht waardoor ze de optimale kwaliteit, smaak en voedingswaarden behouden.
We hebben in eerste instantie gekozen voor 8 verschillende gerechten met vlees, met vis of een vegetarische optie. De meeste maaltijden kosten € 9,50, de vegetarische maaltijden kosten € 8,50.
Je kunt zo’n maaltijd natuurlijk gezellig op RIC nuttigen, maar je kunt ze ook kopen en mee naar huis nemen. Dat is weer eens wat anders dan een pizza of de snackbar. Puur gemak dus én supergezond!
Je kunt kiezen uit de volgende gerechten: pasta Bolognese, pasta Arrabiata met gehaktballetjes, Aziatische noodles met rundvlees, kipdijstukjes Masala, Three Cup Chicken, pasta pesto gerookte zalm, vegetarische boboti en Indiase Korma rijst met bloemkoolcurry.
Alle gerechten bevatten de dagelijks aanbevolen 250 gram groenten.

De maaltijden liggen in de vriezer op RIC. Bij de bar ligt een boekje waar je details over alle maaltijden kan vinden en aanwijzingen hoe de maaltijden op te warmen.

We horen graag wat je van de maaltijden vindt! Feedback kun je doorgeven aan Thom Pol (commissaris bar & sociëteit) via bar@ricamsterdam.nl.

Kortste Nacht Tocht

Het is al bijna juni en dan wordt altijd de de Kortste Nacht Tocht geroeid, georganiseerd door de samenwerkende roeiverenigingen De Amstel, Amstelgeuzen, De Hoop, Poseidon, RIC en Willem III. Dit jaar staat de Kortste Nacht Tocht gepland op zaterdag 22 juni.
Het programma is als volgt: om 19:00 uur: verzamelen in de hal, 19:15 uur: boten in het water, 19:30 uur: aankomst andere verenigingen bij RIC en briefing over de tocht; 20:00 uur vertrek voor het Rondje Ronde Hoep, met onderweg op de Waver een stop voor een door de Amstelgeuzen verzorgde koek-en-zopie. Rond 00:30 uur leggen we weer aan bij RIC en is er een smakelijke warming-after met soep en warme hapjes, die uiterlijk 02:30 uur eindigt.

Lengte van de tocht: ± 35 kilometer, minimaal roeiniveau I vereist.

Roeien in de avond en nacht tijdens zonsondergang is een ware belevenis. Wil je meedoen? Meld je uiterlijk zaterdag 18 juni aan voor deze bijzondere nachttocht via toerroeien@ricamsterdam.nl. Deelname kost € 10 per persoon (vooraf te voldoen).

RIC Jeugdwedstrijden

Op zaterdag 22 juni vinden weer de RIC jeugdwedstrijden plaats. Een leuke wedstrijd voor roeiers en roeisters t/m 14 jaar. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom en aanmoedigen van de jeugdige deelnemers wordt zeer gewaarderd.

Vrijwilligers gevraagd
We zoeken voor deze dag vrijwilligers. Het is een heel relaxte, leuke wedstrijd om bij te helpen. De dag is ingedeeld in twee blokken. Blok 1 begint om 09:30 uur, blok 2 om ± 11:30 uur. We verwachten om uiterlijk 14.00 uur klaar te zijn. Je kunt in één blok of beide blokken helpen.
We hebben in elk geval nodig: starters, tijdwaarnemers, wedstrijdsecretariaat (uitslagenverwerking), botentoewijzers, vlotmarshalls, EHBO-ers, botensjouwers en helpers bij de finish, genoeg te doen dus!
Zin om te komen helpen? Meld je dan aan bij Josien Hagen via jeugdwedstrijd@ricamsterdam.nl en geef aan wat je wilt doen, en in welk blok.
Hopelijk tot dan, het wordt een leuke dag!

Roeiverbod
Er geldt die dag een roeiverbod van 9:30 tot 14:00 uur. Ga je die dag vroeg roeien, zorg dan dat je vóór 9:30 uur terug bent, want ook aankomen is tussen 9:30 en 14:00 uur is dan niet toegestaan.

Vrijwilligers gevraagd DIYR en ARB Bosbaanwedstrijden

– Op 6 en 7 juli vindt op de Bosbaan de 4e editie van de Dutch International Youth Regatta (DIYR) plaats. De DIYR-organisatie zoekt vrijwilligers, zowel bij de voorbereiding als tijdens het weekend. Er zijn mensen nodig als vlotwacht, voor de tijdwaarneming, de catering, het secretariaat en als vliegende keep. Ben of ken jij iemand die wil bijdragen aan een succesvol roeiweekend? Meld je dan aan via deze link: Help mee op de DIYR , word vrijwilliger! – Dutch International Youth Regatta. Hier vind je ook meer informatie het weekend.

– Op 15 en 16 juni zijn de ARB Bosbaanwedstrijden. De ARB (Amsterdamsche Roeibond) zoekt daarvoor vrijwilligers. Kom helpen tijdens dit gezellige ARB Bosbaanweekend en geniet van een lunchpakket en Mexican Wrap Fiësta op de zaterdagavond! Meld je aan en blijf op de hoogte via deze link: ARB Bosbaanwedstrijden | Vrijwilligers. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail aan medewerkers@arbbosbaan.nl.

Triathlon

Zondag 9 juni vindt weer de jaarlijkse Amsterdamse Triathlon plaats. De drie onderdelen (zwemmen, fietsen en hardlopen) vinden in de nabijheid van RIC plaats.

Bereikbaarheid RIC
Het parcours gaat over de Korte Ouderkerkerdijk. Langs de dijk worden dranghekken geplaatst. Er zal een oversteekpunt zijn om van de ene naar de andere kant te komen. Het RIC gebouw blijft dus te allen tijde bereikbaar.

Kan er geroeid worden?
Ja, dat kan gelukkig! De Triathlon-organisatie huurt van RIC het vlot dat bij de traningsruimte ligt en dat wordt verplaatst richting het park. De zwemmers gaan vanaf dit vlot het water in en zwemmen naar de Berlagebrug en terug. Onze haven is dus te allen tijde toegankelijk. Stadinwaarts en richting de Weespertrekvaart is er soms een stremming voor alle scheepvaart. Er zal een boot op het water liggen die waterverkeer tegenhoudt. Dit is tussen 08:30 en 13:00 uur.
Via deze link: Parcours – TRI AMSTERDAM vind je een kaart van de situatie op het water.