Koningsdag, Toertocht, Truien en weer die PALEN!

Koningsdag (herhaling eerdere Ledenpostbericht)

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag. Het wordt op die dag elk jaar drukker op het water met pleziervaart en zeker voor de RIC haven, in de bocht tussen de Utrechtsebrug en de Berlagebrug. Er geldt daarom de hele dag een roeiverbod ‘stad in’, de Weespertrekvaart en het zijkanaal. Verder is er die dag geen instructie en ook geen jeugdroeien.

Wat mag er wel?
We raden het af om op die dag het water op te gaan, gezien de te verwachten drukte op de Amstel in de nabijheid van RIC, maar mocht je toch geen dag zonder roeien kunnen, dan geldt het volgende:
– op de Amstel (‘stad uit’) mag er tot 10.00 uur geroeid worden in alle boten
– vanaf 10.00 uur alleen nog maar in C-boten of wherry’s, ook alleen maar ‘stad uit’
We gaan ervan uit dat je zelf kunt inschatten of je genoeg stuur-en roeiervaring hebt om tussen zwalkende megasloeps door te varen.

Rondje om de West

Op vrijdag 3 mei organiseert de toercommissie van RIC een toertocht door de wateren van Amsterdam-West, het befaamde Rondje om de West. De dagtocht is ongeveer 27 km lang en gaat via de Schinkel en de Westlandgracht naar de Sloterplas. Aldaar leggen we aan bij Bistro Het Boothuis voor de lunch. Vervolgens gaan we via de Admiralengracht en het Jacob van Lennepkanaal terug naar de Amstel en komen we weer uit in de haven van RIC.
•    Verzamelen op het RIC-vlot om 9.30 uur
•    Terug op RIC: ± 17.00 uur
•    We roeien in C-boten
•    Minimaal roeiniveau I vereist
•    Tijdens de tocht passeren we enkele sluizen; ook enige stuurervaring is vereist.
Lunchkosten zijn voor eigen rekening.

Meld je snel aan! Dat kan t/m maandag 29 april via toerroeien@ricamsterdam.nl.

De palen

Afgelopen zaterdag is er opnieuw schade ontstaan, doordat een boot tegen een van de palen, die aan weerszijden van RIC in het water liggen, is aangevaren. De palen gaven nog steeds niet mee en een 10e rigger raakte beschadigd.
Die palen staan er helaas nog steeds en ook enorm in de weg. Onze pogingen om ze weg te laten halen of te verplaatsen zijn nog steeds zonder resultaat gebleven.

Daarom op deze plaats nog een keer: alsjeblieft, LET GOED OP DIE PALEN! Ga of laat als stuurman/-vrouw al light roeien bij het witte ophaalbruggetje (ter hoogte van ’t Huis aan de Amstel), kijk goed waar de palen staan en leg zonder schade aan in de RIC-haven.

RIC-truien en -t-shirts: nieuwe bestelronde!

Wil jij ook een leuke RIC-outfit met je naam er op? Dat kan! Thom Pol gaat binnenkort voor iedereen die dat wil weer een bestelling plaatsen.
Het ontwerp is simpel: op de voorkant van een trui (hoodie) of T-shirt staat linksboven de RIC-vlag, rechtsboven je naam en op de achterkant in oranje ‘RIC’ met daaronder je commissie, ploeg of simpelweg ‘Crew’. De trui kost ± Euro 45, het T-shirt kost ± Euro 25.

Je kunt een trui of t-shirt vooraf passen. Er ligt van alle beschikbare maten (XS, S, M, L en XL, groter op aanvraag) een exemplaar op RIC. Neem voor het passen contact op met Thom of een van de andere bestuursleden.

Bestellen kan t/m zondag 2 juni via https://ric.team/merchandise. Naar verwachting worden de truien en T-shirts voor 1 juli geleverd.