RRRace, Veiligheid en Vloot uitbreiding

RRRace 2022-2023: alle info bij elkaar

Wat is de RRRace?
Een wedstrijd voor alle leden van RIC.

Hoe lang is de RRRace?
Het traject is van het beeld van Rembrandt, bij de molen voorbij het Amstelpark, naar RIC. Van Rembrandt naar RIC dus, vandaar RRRace. Dat is ongeveer 2,5 km, of 10-15 minuten roeien.

Voor wie is de RRRace?
Voor alle leden van RIC (oud, jong, wel of niet ervaren) en voor alle boten (gladde boten, C-boten, skiffs, achten, alles kan).

Hoe kan zo’n wedstrijd eerlijk zijn?
Een acht gaat natuurlijk harder dan een skiff. Maar we hebben een idee hoe veel harder. En als je weet dat (bijvoorbeeld) een acht twee keer zo hard gaat als een C2x, dan kun je de tijd van de acht door 2 delen en dan zou je iets vergelijkbaars moeten hebben met de C2x.
Zo hebben we correctiefactoren voor boottypes, leeftijd boten (want nieuwe boten gaan harder dan oude), voor mannen en vrouwen, voor leeftijden van de deelnemers en voor ervaring.
Zo vaart iedereen zijn eigen race en hebben we na afloop toch één uitslag.

Leuk! Wanneer is de RRRace?
Elke derde zondag van de maand met een R erin (behalve in de maand maart).
Dat is dit seizoen op: 16 oktober 2022 (dat is zondag aanstaande al!), 20 november 2022, 18 december 2022, 22 januari 2023, 19 februari 2023 en 2 april 2023

De wedstrijd start om 11.30 uur.

Hoe kan ik meedoen?
Schrijf je met je ploeg in op https://leden.ricamsterdam.nl/ik-doe-mee-aan-de-rrrace/.
Vergeet niet zelf een stuur te regelen en je boot af te schrijven. Natuurlijk kun je ook in een eenpersoonsboot meedoen.
Inschrijven kan tot 12.00 uur op de zaterdag voor de wedstrijd.

Heb je geen ploeg, maar wil je wel meedoen?
Dat kan ook. Kies bij het aanmeldingsformulier dan de optie ‘ik ben alleen maar wil in een ploeg varen’. De RRRace-commissie stelt ploegjes voor een C2x+ en/of C4x+ samen uit individuele aanmeldingen.

Hoe ziet zo’n wedstrijddag eruit?
10:30 uur: verzamelen op RIC in de soos
10:40 uur: informatie e.d., uitreiken van rugnummers
11:00 uur: boten in het water
11:20 uur: boten liggen voorbij de start
11:30 uur: start (op nummervolgorde met een startverschil van ca. 10 seconden)
12:30 uur: prijsuitreiking in de soos

Zijn er verder nog dingen die ik moet weten?

  • Blijf aan stuurboordzijde van de Amstel, kom niet over de ‘hartlijn’.
  • De Amstel wordt ondertussen ook door ander verkeer gebruikt, houd je daarom aan de normale vaarregels en voorkom ongelukken!
  • Opletten bij Willem III, Skøll en Poseidon vanwege uitvarende ploegen.
  • Je mag elkaar niet hinderen, wel inhalen natuurlijk. Inhalen mag aan beide kanten en degene die inhaalt kiest z’n koers.
  • Bij het ‘Spookhuis’ en tegenover Zorgvlied liggen boeien in het water en daar moet je aan stuurboordzijde langs.
  • De finish bij RIC is aan bakboordzijde van de rode boei bij RIC, zie ook de baankaartjes op RRRace – RIC Amsterdam.

De RRRace-commissie ziet jullie graag bij de komende RRRaces!

Veiligheid op het water!

Vanaf 1 november a.s. gaan de nieuwe KNRB veiligheidsregels op het water in. Dat betekent dat de stuur, slag én boeg van een ploeg en roeiers in een eenpersoonsboot op het water duidelijk zichtbare (‘high visibility’) kleding moeten dragen. Dat kan een felgekleurd (fluorescerend) hesje, shirt of iets dergelijks zijn. Daarnaast moet je als je in het donker vaart een wit shirt dragen.
Vòòr 1 november zal het bestuur met meer informatie komen wat we als RIC gaan doen en wenselijk vinden om aan deze richtlijn te voldoen. De hierboven genoemde eisen zijn in ieder geval de minimum eisen.

KNSM-toertocht

De RIC toercommissie organiseert op zondag 23 oktober een toertocht naar het KNSM-eiland. We verzamelen om 11.30 uur op het vlot in roeikleding, leggen de C4x+- en C4x+-boten in het water en roeien via de Amstel en de oostkant van Amsterdam naar de Entrepothaven. We komen langs Zeeburg, het Borneo-eiland en Sporenburg in de Ertshaven. Op het KNSM-eiland lunchen we (op eigen kosten) bij restaurant Kanis & Meiland. Daarna roeien we weer terug, gedeeltelijk via dezelfde route, en zijn we aan het einde van middag weer bij RIC.

Iedereen die kan roeien kan meedoen aan deze tocht, ook beginners die alleen voor C4 of C1 zijn afgeroeid. De totale lengte van de tocht is ± 12 km. Aanmelden voor deze tocht kan via: toerroeien@ricamsterdam.nl.

Botennieuws

Afgelopen week heeft Barthold van Wel laten weten zijn fraaie Douglas-skiff te willen doneren aan RIC. Deze donatie is met grote dank namens het bestuur aanvaard. De ‘Bartskiffd’ is een snelle 75 kg boot en zal zo spoedig mogelijk worden toegevoegd aan de niveau 3-vloot. Verder is aan de afschrijfvloot ook toegevoegd: de Licht Actief, een 2x, niveau 3 voor 50-65 kg.

Bereikbaarheid RIC tijdens Marathon Amsterdam

De marathon van Amsterdam wordt zondag 16 oktober gelopen. Het hardloopparcours loopt niet langs RIC, maar houd er wel rekening mee dat RIC die dag lastiger bereikbaar kan zijn. Hier vind je het Parcours Marathon Amsterdam.